خدمات دیوار چینی با آجر در تهران: اصل اساسی در دیوار چینی این است که تمام آجرهایی که در دیوار یا هر قسمت دیگر ساختمان استفاده میشوند با یکدیگر به صورت زنجیرهای به هم وصل هستند. یعنی آجرهای رج یا ردیف وسط به شکلی چیده شدهاند که با آجرهای رج پایین و بالا قفل شدهاند و یکدیگر را پوشش میدهند. قطعا دیوار و یا هر سطحی که با این روش دیوار چینی شود، نسبت به دیوارها و یا سطوحی که اتصال میان آجرها در دیوار چینی رعایت نشده است، از دارای استحکام بیشتری میباشد.
دیوارهایی که در آنها پیوند میان آجرها ایجاد نشده باشد، به صورت دیوارهایی هستند که در آنها آجرها به صورت بند بند روی هم قرار گرفتهاند. این نوع دیوارها شبیه به یک ستون از پایین به بالا عمل میکنند. به عبارت دیگر باری که در این دیوارها میبایست توسط تمام دیوار تحمل شود، فقط به قسمت خاصی از دیوار وارد میشود و سایر قسمتهای دیوار در تحمل بار نقش چندانی ایفا نمیکنند. دیوارهایی که بهصورت درست و اصولی ساخته میشوند، بار وارده به هر آجر به آجرهای زیرین وارد و منتقل میشود، بنابراین فشاری که از همه جا وارد میشود تقسیم شده و به تمام سطح تقسیم میشود.
معمولاً در دیوار چینی، قطر دیوار و یا سطحی که دیوار چینی میشود میتواند برابر با ۱۰.۵، ۲۲ و یا ۳۰ سانتیمتر باشد. البته دیوارهایی با قطر بیشتر نیز میتوان ساخت. معمولاً دیوارهایی که دارای قطر ۱۰.۵ سانتیمتر هستند، دیوارهایی هستند که وظیفه تقسیمبندی فضای داخلی را انجام میدهند. به همین دلیل به آن ها دیوار داخلی گفته میشود. این دیوارها معمولاً در برابر فشار مقاومت چندانی ندارند و به همین دلیل بار زیادی بر روی آنها قرار نمیگیرد. دیوارهای ۲۲ سانتی دیوارهایی هستند که به دیوارهای نیمه بار نامیده میشوند. در واقع نیمی از بار سقف ساختمان روی این دیوارها قرار داده میشود. اما دیوارهای ۳۰ سانتی نقش مهمی در ساختمان ها بر عهده دارند. این دیوارها تمام بار ساختمان را تحمل میکنند به همین دلیل به دیوارهای باربر نامیده میشوند. در دیوارهای ۳۰ سانتی برای ایجاد پیوند میان آجرها از لابند و لاریز استفاده میشود.
دیوار چینی با آجر
نوعی از دیوار چینی با آجر که آجرها در آن به صورت راسته روی یکدیگر قرار میگیرند به دیوار چینی راسته معروف است. در این نوع دیوار چینی قطر دیوار در حدود ۱۱.۵ سانتیمتر میباشد و برای جلوگیری از روی هم آمدن بندهای عمودی و ایجاد استحکام در دیوار، در ابتدا و انتهای کار، دو نیمه آجر قرار داده میشود. دیوارهای راسته نما به دلیل قطر کمشان فقط نمیتوانند به عنوان دیوار بابر قرار گیرند. کاربرد این دیوارها بیشتر برای تقسیم فضاهای مختلف و یا دیوار محافظ عایق کاری است. در صورتی که از آجرهای سفالی سوراخ دار در این نوع دیوارهای استفاده شود، کاربرد آنها بیشتر برای نماسازی است و از آنها روی دیوارهایی که با آجر فشاری بنا شدهاند استفاده میشود.
در این نوع دیوار چینی ساختمان، بعد از تمام شدن کار دیوار چینی، تنها قسمت سر آجرها مشخص است. در دیوار چینی کله نما، هر کدام از آجرها به اندازه نصف سر خود با آجرهای تحتانی و یا فوقانی پیوند دارند. قطر این نوع دیوار چینی در حدود ۲۲ سانتیمتر است. پس ازاین روش میتوان برای ساخت دیوارهای نیمه باربر استفاده کرد. این دیوارها را میتوان به صورت کله و راسته نیز ایجاد کرد. معمولاً از این دیوارها برای جدا سازی فضای داخل ساختمان استفاده میشود.
دیوار چینی با آجر در تهران
عرض کرسی چینی باید حداقل نیم آجر از دیوار بالای آن بیشتر در نظر گرفته شود و محور کرسی چینی تا جای ممکن بر محور دیوار منطبق باشد. نقش اساسی کرسی چینی، تأمین سطح اتکای بیشتر برای دیوار و تأمین ارتفاع تا رقوم کفسازی میباشد. به دلیل تماس مستقیم و دائم کرسی چینی با رطوبت، آجرهای به کار رفته در کرسی چینی، باید از میان آجرهای مقاوم با میزان کم جذب آب انتخاب شوند.
انتخاب نوع ملات در مقاومت آجرکاری بسیار مهم است.استفاده از ملات با عیار زیاد لزوماً نقش کلیدی در افزایش مقاومت آجرکاری ندارد، مثلاً چنانچه به جای ملات ماسه سیمان (۳: ۱) از ملات باتارد (۶: ۱: ۱) استفاده شود، گرچه مقاومت ملات (۴۰%) کاهش مییابد، ولی مقاومت آجرکاری تنها حدود ۴% کمتر خواهد شد. بنابراین میتوان گفت به ازای هر مقاومت از آجر مصرفی یک ملات با مقاومت خاص، بهترین مقاومت آجرکاری را به دست میدهد. لذا نوع ملات مصرفی و آجر، باید در نقشهها و مشخصات فنی خصوصی ذکر شود
دیوارهای ۱۰.۵ و ۱۱.۵ سانتیمتری دیوارهای غیر بارب میباشند. بنابراین نباید به شکلی در ساختمان ایجاد شوند که بار روی آنها قرار گیرد. همانطور که گفته شد از آنجایی که قطر این نوع دیوارها کم است و تحمل بار ندارند، وظیفه تقسیم کردن فضا را ایفا میکنند. در بسیاری از موارد نیز از آنها به منظور عایق کاری استفاده میشود. نکته مهم در خصوص این دیوارها این است که باید از هر چهار قسمت با دیوارهای باربر پیوند داشته باشند. در اغلب موارد با دیوار حامل یا قابهای ساختمان با اسکلت فلزی یا بتنی پیاده سازی میشود. برای ملاط دیوار چینی در این نوع دیوارها از ترکیب ماسه و سیمان استفاده میشود.
در دیوار چینی در هر رج، آجرها میبایست به صورت کاملاً افقی روی هم چیده شوند و هیچ گونه کجی و ناهمواری نداشته باشند. در دیوار چینی دیوار، اختلاف ارتفاع دیوار در هر بخش نباید بیشتر از ۱ متر باشد.
آجرهایی که در دیوار چینی استفاده میشوند باید دارای مقاومت ۵۰ کیلوگرم بر سانتی را داشته باشند. از طرفی دیوارهای استفاده شده در دیوار چینی باید کامل و بدون شکستگی باشد. کنارههای آجر باید تیز و بدون آلودگی باشد. قدرت مکش آجر باید بین ۸ تا ۱۸ درصد وزن آن باشد. مکش کمتر از ۸ درصد باعث میشود تا ملاط به آسانی به خورد آجر نرود و ملاط کاملاً به آجر نچسبد. استفاده از آجر شکسته و ناسالم موجب استحکام کمتر دیوار و استفاده بیشتر از ملاط میشود.