با یکی دیگر از مقالات وبسایت iagco در خدمت شما هستیم، در مطلب امروز می خواهیم در رابطه با خواص عمومی مصالح ساختمانی با شما صحبت کنیم، در واقع هدف از نوشتن این مقاله دادن یک دید کلی درباره خواص عمومی مصالح ساختمانی به شما می باشد، اگر به این موضوع علاقه دارید لطفا ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
اصولا مصالح ساختمانی دارای یکسری ویژگی ها و خواص عمومی هستند، که در ادامه این مطلب ابتدا انواع خصوصیات عمومی مصالح ساختمانی را برای شما ذکر می کنیم، سپس توضیح مختصری در رابطه با هر یک از این خواص می دهیم.
خواص فیزیکی مصالح ساختمانی شامل
می باشند، که در ادامه برخی از خصوصیات ذکر شده را به صورت کلی تشریح می کنیم.
قابلیت جذب آب یکی از ویژگی های مصالح ساختمانی می باشد که بخار آب موجود در هوا را جذب می کند، قابلیت جذب آب به دمای هوا، نوع خلل و فرج، تعداد و ابعاد آن ها، بستگی دارد. برخی از مصالح نگهدارنده آب هستند که به آن ها هیدروفیل می گویند، برخی نیز آب را دفع می کنند.
احتمال تحلیل رفتن مصالح هیدروفیل وجود دارد، در حالی که مصالحی که هیدروفیل نیستند در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند. در شرایط یکسان، میزان تاثیر رطوبت بر مصالح ساختمانی به سطح ویژه و حفره های آن ها بستگی دارد، شاید برایتان جالب باشد که بدانید در مصالحی با تخلخل یکسان، مصالحی که حفره ها و آوندهای کوچکتری دارند، بیشتر تحت تاثیر آب قرار می گیرند.
مصالحی که دارای ویژگی سرتابی هستند، توانایی تحمل حرارت زیاد را بدون آنکه ذوب شوند یا تغییر شکل دهند، دارند.
معمولا ضریب نرمی برای مصالحی که آب و رطوبت را جذب می کنند و در واقع جاذب آب هستند نزدیک به صفر می باشد و برای مصالحی مانند شیشه و فلز که جاذب آب نیستند و در واقع به عنوان مصالح ضد آب شناخته می شوند نزدیک به یک می باشد. مصالحی با ضریب نرمی 0.8 به عنوان مصالح ضد آب شناخته می شوند، همچنین مصالحی که ضریب نرمی آنها کمتر از این مقدار هستند، نباید به طور مداوم تحت تاثیر آب قرار گیرند.
سطح ویژه عبارت است از سطح کلی یک گرم ماده بر حسب سانتی متر مربع، اصولا سطح ویژه در مصالحی نظیر خاک، گچ، سیمان اهمیت بسیاری دارد. هرچه سطح ویژه بزرگتر باشد، سطح تماس دانه ها با آب افزایش می یابد که در نهایت نتیجه مطلوب تری در هنگام استفاده به دست می آید.
توانایی جذب حرارت در مصالحی که با بالا رفتن دما، حرارت آن ها افزایش می یابد. ظرفیت حرارتی بر مبنای گرمای ویژه سنجیده می شود.
ظرفیت حرارتی به جنس، جرم، تفاوت دمای مصالح با دمای محیط بستگی دارد، معمولا زمانی این ویژگی مورد توجه قرار می گیرد که میزان ثبات و ذخیره حرارت در مصالح مهم است.
از دیگر خواص عمومی مصالح ساختمانی که مورد توجه قرار می گیرد، خواص شیمیایی آن می باشد، خواص شیمیایی شامل دوام و پایداری شیمیایی مصالح، گرمازایی و گرماگیری، تبلور، تاثیر شیمیایی مصالح بر یکدیگر در اثر مجاورت با یکدیگر می باشد، در ادامه توضیح مختصری در رابطه با هر یک از موارد ذکر شده بیان می کنیم.
مصالح ساختمانی باید در برابر اسیدها، بازها، آب و رطوبت، سولفات ها، سولفور ها، کلراتها، نیترات ها، حلال ها، روغنها پایداری و دوام داشته باشند.
گاهی اوقات امکان دارد که در مصالح ساختمانی واکنش های شیمیایی انجام شود، این واکنش ها می توانند گرما آزاد کنند و یا گرما را جذب کنند، در این موارد باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا گرمای آزاد شده یا جذب شده خللی در مصالح به وجود نیاورد.
تمایل برخی مواد به تشکیل بلور را تبلور می نامند، فرآیند تبلور در هنگام گذر ماده از حالت گاز به جامد رخ می دهد، تبلور در مصالحی نظیر سیمان سبب افزایش مقاومت می شود.
همانطور که در جریان هستید، خواص کاربردی مصالح ساختمانی گستره وسیعی از اطلاعات علمی تجربی را شامل می شود، که تاثیر چشمگیری در نتیجه نهایی کار دارد.
این اطلاعات شامل نحوه خرید، حمل و نقل، تخلیه و انبار داری مصالح، ابعاد و اندازه مصالح، تخصص لازم برای به کار گیری مصالح، نیاز به ماشین آلات جانبی برای استفاده از مصالح خاص و … می باشد.
از دیگر خواص عمومی مصالح ساختمانی ، خواص مکانیکی آنها می باشد. خواص مکانیکی شامل مقاومت (مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت برشی، پیچشی)، سختی، تغییر شکل مکانیکی می باشد.
در این مطلب ما تمام تلاش خود را کردیم تا شما را با خواص عمومی مصالح ساختمانی که شامل خواص فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی، کاربردی می باشد، آشنا کنیم، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما همراهان همیشگی قرار گرفته باشد.
از اینکه تا انتهای این مطلب ما را همراهی کردید، کمال تشکر را داریم.
یکی از مصالح ساختمانی که بسیار پرطرفدار است می توان به یک نوع بلوک که آن هم بلوک سبک است اشاره کرد. پیشنهاد می کنیم اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری درمورد بلوک سبک به دست آورد حتما مقاله لینک شده را مطالعه فرمایید.