ما در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق تفاوت بلوک لیکا و بلوک هبلکس بپردازیم. این دو بلوک در دنیای ساختمان و عمران، معمولا در موردهای بسیاری با هم مقایسه می شوند و این دقیقا همان علتی بود که باعث شد موضوع این مقاله جامع را به آن ها اختصاص دهیم. قبل از هر چیز باید بدانید که بلوک های سبک لیکا یکی از فراورده های لیکا در کشور ما محسوب می شوند و از ترکیب سیمان و آب بوجود می آیند. همچنین ریز دانه هایی که ساختار آن ها طبیعی است، به طور کلی از ترکیبات بلوک لیکا حذف شده است. در مقابل بلوک هبلکس هم مانند، بلوک لیکا نوعی بتن متخلخل است و مقاومت و وزن کم این بلوک از مزیت های خوب و قابل اشاره آن به حساب می آید. اکنون که تا حدودی با ماهیت این 2 بلوک آشنا شدید، بهتر است تفاوت های میان این دو بلوک محبوب را نیز بدانید. همچنین توجه داشته باشید که شما عزیزان با خرید محصولات سایت ما، می توانید با مناسب ترین قیمت، بهترین کیفیت را هم داشته باشید.
بدون هیچ مقدمه ای باید بگوییم که اگر شما هم برای ساخت منزل خود نمی دانید که از چه نوع بلوکی استفاده کنید، این بخش از مقاله را به خوبی بخوانید، چرا که ما تفاوت های این دو محصول را برای شما عزیزان به صورت کامل و واضح شرح می دهیم. همچنین تا یادمان نرفته بگوییم که اگر می خواهید با بلوک های 3 و 2 جدار آشنا شوید، مقاله جذاب و بی نظیر تفاوت بلوک های 3 جدار با 2 جدار چیست؟ را هم مطالعه کنید.
تفاوت های بلوک لیکا و هبلکس بدین شرح است:
مطلب پیشنهادی: مقایسه بلوک هبلکس و آجر
در صورت تمایل می توانید بلوک سبک را از وبسایت IAG به صورت آنلاین خریداری نمایید
یکی دیگر از تفاوت های اصلی و تاثیرگذار بلوک هبلکس و بلوک لیکا، در کاهش صوت است. دیوارهای ساخته شده با بلوک لیکا دارای افت صوت بیشتری هستند. همچنین اگر می خواهید مقایسه شاخص کاهش صوت در بلوک های مختلف را بدانید، پیشنهاد می کنیم مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
اگر بخواهیم از لحاظ وزنی این دو بلوک را باهم مقایسه کنیم، باید بگوییم که بلوک های هبلکس دارای وزن کمتری نسبت به بلوک لیکا هستند و این یک مزیت مهم برای بلوک هبلکس به شمار می رود. همان طور که می دانید هر اندازه که بلوک ها دارای وزن سبک تری باشند، استحکام ساختمان را بیشتر می کنند و نیز روند کار را سرعت می بخشند.
البته لازم به ذکر است که بلوک های لیکا نسبت به آجر دارای وزن بسیار کمتری است به گونه ای که وزن سازه را در مجموع بیشتر از 2 برابر سبک تر می کند اما در مقایسه با بلوک های هبلکس دارای وزن بیشتری هستند. به دلیل وزن سبک تر بلوک هبلکس، مقاومت سازه در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله نیز بیشتر خواهد بود.
باید به این نکته اشاره کنیم که امروزه بیشتر معمارها سازه های خود را با هبلکس می سازند، چرا که این محصول از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است. ظاهر هبلکس شباهت به سنگ دارد و به راحتی حمل می شود. امروزه افرادی که از بلوک هبلکس برای سازه های خود استفاده می کنند، هزینه کمتری را به کارگر می پردازند، چرا که حمل این بلوک ها بسیار راحت است. همچنین به دلیل ابعاد بزرگ این بلوک مهندس می تواند به راحتی کج بودن دیوار را تشخیص دهد. جالب است بدانید برای اولین بار بلوک های هبلکس را مهندسان سوئدی برای حمایت از محیط زیست ساختند. هبلکس در فصل تابستان دمای خانه را تا حد زیادی حفظ می کند و معمولا افرادی که از هبلکس برای ساخت سازه های خود استفاده کرده اند، احتیاجی ندارند که در فصل تابستان کولر گازی نصب کنند، چرا که دمای خانه با بلوک های هبلکس خنک تر از محیط بیرون است.
پس از بیان و بررسی تفاوت بلوک لیکا و بلوک هبلکس می خواهیم کمی هم از مزیت های جالب بلوک هبلکس برای شما عزیزان بگوییم. این بلوک دارای تخلخل است و زن سبکی دارد. همچنین غیر قابل نفوذ بودن این بلوک باعث شده، موریانه ها نتوانند، به راحتی به بافت آن نفوذ کنند. یکی دیگر از مزیت های خوب این بلوک مقاوت بالای آن در برابر آتش است. عایق بودن بلوک های هبلکس در برابر دما و صوت، باعث شده تا امروزه در بیشتر سازه های ساختمانی از این محصول استفاده کنند. علاوه بر این موارد، بلوک های هبلکس این قابلیت را دارند که در کف سازه ها جاگذاری شوند.
حال نوبت به بررسی مزیت های بلوک لیکا رسیده است. این مزیت ها به شرح زیر است:
موضوع اصلی این مقاله بررسی تفاوت های 2 بلوک لیکا و هبلکس است. اما بد نیست تا نکات مهمی را درباره دیوار چینی به شما عزیزان بگوییم. توجه داشته باشید که بعد از اتمام کار دیوار چینی باید نکاتی را رعایت کنید، تا بعد ها دچار مشکلات بیشتری نشوید. زمانی که دیوار چینی می کنید، نباید وزش باد زیاد باشد. همچنین تابش نور خورشید به طور مستقیم و حرارت زیاد هم کار دیوارچینی را مشکل می کند. از دیوار چینی در دمای سرد خودداری کنید، چرا که دمای پایین باعث می شود، ملات شما یخ بزند. ملات شما باید در 3 روز مرطوب باشد، سعی کنید ملات شما ترکیبی از ماسه و سیمان باشد و از مواد اضافی دیگر استفاده نکنید. علاوه بر این موارد باید از دیوار چیده شده حداقل یک روز نگه داری شود. سعی کنید در هنگام دیوار چینی، مجری طرح اندازه ها را تنظیم کند که بعد ها دیوار کج نشود.
نتیجه گیری
بعد از تمامی نکاتی که برای شما شرح دادیم باید گفت، با وجود تفاوت بلوک لیکا و بلوک هبلکس، انتخاب هرکدام از این بلوک ها مزیت ها و معایب خاص خود را دارد و شما باید با در نظر گرفتن تمامی شرایط بهترین گزینه را انتخاب کنید. امیدواریم موضوع و البته محتوای این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.